Op zaterdag 8 juni gaat het B-orkest van Harmonie Sint-Jan deelnemen aan het IJsselJeugdFestival in Zwolle.

Het IJsselJeugdFestival staat dit jaar in het thema ‘Dieren’.

De muzikale beoordeling en jurering liggen dit jaar in handen van Ivo Kouwenhoven. De originaliteit, presentatie en de uitwerking van het thema ‘Dieren’ wordt beoordeeld door een speciaal jurylid of commissie. Het verslag wordt aan het eind van het festival uitgereikt en door de jury mondeling toegelicht.

IJsseljeugdlfestival

Het IJsseljeugdlfestival vindt dit jaar voor de eerste keer plaats. De afgelopen 21 jaar is het IJsselfestival altijd voor jeugd én volwassenorkesten georganiseerd.

Een nieuw element dit jaar is het opvoeren van een solostuk door iemand uit het eigen orkest. Trombonist Melle Wassink gaat een solostuk opvoeren!

Door middel van dit festival wil de organisatie de jeugd een podium bieden om op een plezierige manier muzikaal te ‘meten’ met andere jeugd- en opleidingsorkesten.

Eigen orkestwerk

Er hebben zich 10 jeugdorkesten aangemeld om deel te nemen aan deze editie van het IJsselfestival.

Het B-orkest van Harmonie Sint-Jan zal de volgende stukken ten gehore brengen: Jungle Fantasy, Dear Frog (met als solist Melle Wassink), Remember me (geschreven door orkestlid Anne-Marie Schutte!) en Chicken Run.

De leden van het B-orkest hebben er veel zin in. De voorbereidingen zijn goed gegaan, net als de try-out in de Passie. Hierbij nodigen zij u dan ook uit om te komen kijken en luisteren naar hun prestaties op dit leuke jeugdfestival.

Het IJsselfestival wordt gehouden op zaterdag 8 juni 2019 in het ontmoetingscentrum “Het Anker” Voorsterweg 36 in Zwolle/Westenholte. Het festival begint om 12.00 uur. In het programma van deze dag staat het B-orkest ingepland van ca. 16:30u tot 18:00u. Direct daarna worden de juryrapporten uitgereikt.