Het HRFSTWND-concert op zaterdag 16 november in het Parkgebouw in Rijssen belooft een uniek concert te worden. Op het podium staan 2 toporkesten en een professioneel pianoduo: Harmonie Sint Jan uit Wierden, het pianoduo Blaak én het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

HRFSTWND is een concertserie waarin de beste blaasmuziekensembles van Nederland zich presenteren. Harmonie Sint Jan uit Wierden en het Noord Nederlands Jeugd Orkest laten horen waarom zij in de landelijk top meespelen.

Première

Harmonie Sint Jan, onder leiding van Egbert van Groningen, speelt met het bekende Pianoduo Blaak het werk Amara tanta Tyri in een Oost-Nederlandse première. Amara Tanta Tyri is een werk van componist Eduard de Boer en is de eerste compositie voor 2 vleugels en harmonieorkest. Het introduceren van 2 concertvleugels in samenwerking met een harmonieorkest is uniek in de muziekwereld. Harmonie Sint Jan Wierden is mede-initiator geweest om de compositie van dit stuk mogelijk te maken via het fonds podiumkunsten.

Daarnaast zal de legendarische Romeinse held Coriolanus, gecomponeerd door Hida Frigyes, muzikaal tot leven worden geroepen. De cum laude afgestudeerde broers Blaak gelden als specialisten in het spelen op twee piano’s en het quatre-mains spel.

Zij laten horen waarom deze vorm van musiceren eeuwen geleden al zo populair was.

Noord Nederlands Jeugd Orkest

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een symfonisch blaasorkest en een kweekvijver voor jong muzikaal talent. Het NNJO onder leiding van Erik Janssen zal onder andere het werk How to train your dragon gehore brengen, van John Powell (arr. Ton van Greevenbroek). Ook spelen zij The Book of Urizen, door Jacob de Haan. Met medewerking van Sopraan Levy Pletting en Verteller Wouter Braaften.

HRFSTWND

HRFSTWND moet voor alle aanwezigen een belevenis zijn. Dit concert heeft als doelstelling door samenwerking unieke muzikale gebeurtenissen te creëren. Door grote symfonische blaasorkesten grootse concerten te laten geven en de blaasmuziek toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Breed publiek

Met dit uniek concertprogramma hoopt Harmonie Sint Jan om een breder publiek aan te spreken en ‘nieuwe’ bezoekers aan te trekken. Enerzijds proberen zij door de samenwerking en kennismaking met het Noord Nederlands Jeugd Orkest jonge mensen te enthousiasmeren. Anderzijds wordt ook de kunstbus (CRW) ingezet om senioren dit concert te kunnen laten bezoeken.

Kaarten

Liefhebbers van piano, klassieke muziek, symfonische blaasmuziek kunnen dit unieke concert niet missen. Kaarten kunt u bestellen bij Erik te Wierik van Harmonie Sint Jan (penningmeester@harmoniesint-jan.nl of 0546-481471).