Noaberconcert in teken van concours

Noabers Crescendo uit Neede en Harmonie Sint-Jan geven samen een concert

Harmonie Sint Jan maakt zich klaar voor het concours in december in Enschede. Extra repetitiedagen, extra instudeersessies én een repetitie met de componist Christiaan Janssen te gast. Op het programma staat namelijk een werk van deze bekende Nederlandse componist.

Partners

Ter voorbereiding op het concours zal het A-orkest een noaberconcert geven. Dit try-out concert vindt plaats op zaterdag 20 oktober in samenwerking met Koninklijke Muziekvereniging Crescendo te Neede. De link om noaber Crescendo te benaderen was al snel gelegd, aangezien ook zij deelnemen aan het blaasmuziek concours in Enschede.

Programma

Harmonie Sint Jan speelt bij deze concerten o.a. de delen 1 en 3 uit het werk “Symphonic Dances” van de wereldberoemde componist Sergei Rachmaninov. De laatste compositie van deze componist en wellicht daardoor doordrenkt van nostalgie en herinneringen aan vroegere composities. Ook “Capriccio” van de Nederlandse componist Christiaan Janssen staat op het programma. Voor het orkest heeft het repetitiebezoek van de componist een enorme toegevoegde waarde voor de uitvoering van het werk. De componist weet als geen ander wat de bedoeling van een het stuk is, welke emoties hij voelde tijdens het componeren en de manier waarop het stuk geïnterpreteerd moet worden. Dit alles draagt bij aan een optimale uitvoering van het gecomponeerde werk.

Liefhebbers van harmonie- en fanfaremuziek zijn van harte welkom. Het concert wordt gegeven op zaterdag 20 oktober om 20:00 uur in de hal van Cogas Almelo (Rohofstraat).

Het concours vindt plaats op zondag 9 december in het Muziekcentrum in Enschede. De tijden hiervan zijn nog niet bekend.