12-12 HFRSTWND concert Harmonie Sint-Jan en Harmonie Orkest Twente (HOT)

Harmonie Sint-Jan uit Wierden en Harmonie Orkest Twente (HOT) uit Enschede houden op vrijdag 12 december een concert uit de reeks ‘HRFSTWND’. Beide orkesten presenteren in het Muziekcentrum in Enschede een gevarieerd programma. Het concert begint om 20.15uur.

De concertreeks 'HRFSTWND' die al weer 6 jaar bestaat, is ontstaan in Gelderland en inmiddels 'overgewaaid' naar Overijssel. 'HFRSTWND' is een serie van kwaliteitsconcerten waar amateurmuzikanten op aansprekende locaties samenkomen om blaasmuziek toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Harmonie Sint-Jan onder leiding van Egbert van Groningen zal een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen. Onder andere Angels in the Argitecture van Frank Ticheli zal door Harmonie Sint-Jan gespeeld worden, waarbij 3 jonge solisten van het Stadjongenskoor uit Oldenzaal hun medewerking zullen verlenen. Daarnaast kunt u ook genieten van werken als Paris Sketches van Martin Ellerby, Rise of the Firebird van Steve Reineke en Salvation is created van Tchesnokov (arr. Houseknecht).

Harmonie Orkest Twente (HOT) onder leiding van Lute Hoekstra zal onder andere het sfeervolle Lux Arumque van Eric Whitacre ten gehore brengen. Daarnaast nemen zij u ook mee in “The Legend of Ali Baba” van Bert Appermont/Frank van Baelen, St. Florian Choral 'In memoriam Anton Bruckner' van Thomas Doss en Coriolanus (Ballet Music) van Frigyes Hidas.

Bestel nu uw tickets à € 19,- via het secretariaat van Harmonie Sint-Jan (secretariaat@harmoniesint-jan.nl) of via het Wilminktheater (www.wilminktheater.nl) .