Door de jaren...
In de beginjaren van de harmonie Sint-Jan bleef het ledental het grote struikelblok. Naast de nieuwe vereniging was er in Wierden nog een muziekvereniging, dus de spoeling was dun. Toch ontwikkelde de club zich voorspoedig. In 1931 ging men voor het eerst op concours in Doetinchem met als resultaat een eerste prijs met 53 punten. Dirigent was toen inmiddels dhr. G. Kamp, die dhr. Borgers was opgevolgd. Tot het uitbreken van de oorlog ging Sint-Jan in totaal acht keer op concours. Eind jaren dertig promoveerde de vereniging twee keer zodat de afdeling Uitmuntendheid werd bereikt.

Het heeft lang geduurd, tot in 1957, voordat deze klasse verlaten werd, maar dat gebeurde dan ook meteen goed. Op het concours in Groenlo werd de eerste prijs behaald met lof van de jury. De toen behaalde 112 punten werden dat jaar door geen enkele andere vereniging overtroffen. Onder de bezielende leiding van Cor Kamp, die zijn vader inmiddels was opgevolgd en in totaal ruim 24 jaar voor het orkest stond, werden in de ere-afdeling diverse eerste prijzen gewonnen met een orkest, dat langzaam maar zeker groeide naar een bezetting van ruim 60 muzikanten. De sprong naar de top werd in 1988 ingezet. Op het concours in Neede werd met 306,5 punten de promotie naar de vaandelafdeling bereikt o.l.v. dirigent John Ekkelboom. Daarna volgden successen elkaar in snel tempo op. Het topconcours in de middenklasse leverde een tweede plaats op. In de periode 1991 tot en met 1993 werd met veel punten de kwalificatie voor het topconcours 1994 in de vaandelafdeling in Arnhem afgedwongen.
De vereniging eindigde daar als derde o.l.v. Lute Hoekstra die in 1990 Dhr Ekkelboom was opgevolgd. Het concours in Eibergen in 1995 leverde maar liefst 340,5 punten op, dat jaar in KNF-verband het hoogste aantal punten landelijk. Absolute bekroning voor harmonie Sint-Jan was het winnen van het topconcours in de vaandelafdeling in 1996, nu o.l.v. Sef Pijpers jr. die een maand eerder dhr. Hoekstra was opgevolgd.

Het A-orkest vervolgde haar opmars door in 1997 bij concertwedstrijden in het muziekcentrum van Enschede 337,5 punt te scoren met o.a. een uitvoering van I Pini di Roma van Ottorino Respighi. In het voorjaar van 1998 werd in het Musis Sacrum in Arnhem opnieuw een eerste prijs behaald in de sectie Harmonie tijdens het KNFM Top-concours voor vaandelorkesten.

In 2000 werd haar eerste CD met de titel "De Noaber, deel 1" gepresenteerd met o.a. Homenaje a Joaquin Sorolla van Bernardo Adam Ferrero, Three Revelations from the Lotus Sutra van Alfred Reed en Poème du Feu van Ida Gotkovsky. Deze CD, die mede tot stand kwam door de hernieuwde samenwerking van Sef Pijpers Senior en Sef Pijpers junior werd een groot succes.

In 2000 werd dirigent Sef Suilen aangesteld en bracht hij in 2001 het jubileumjaar voor Sint-Jan het orkest naar het hoogste podium, de concertafdeling alwaar zij zich nestelde tussen andere toppers. Met 93 punten werd in Drachten het predikaat GOED door de jury afgegeven voor de vertolking van o.a. Rebroll van Salvador Brotons, Nocturne van Alexander Scriabin, het Saxofoonconcert van Jerry Billik met als solist Jean Pierre Knoops en het Poème Apestre van Franco Cesarini.
Het B-orkest is uitgegroeid tot een volwaardig orkest, mede door de enorme aanwas van jeugdleden en kwam het orkest o.l.v Egbert van Groningen in november 2002 voor het eerst uit in de eerste afdeling en behaalde daar een uitstekende eerste prijs.