Kerstconcert met jong regionaal talent

Harmonie Sint Jan en koor Pius X College geven samen concert

Kerstconcert met jong regionaal talent

Het B-orkest van Harmonie Sint Jan en het koor van Pius X College uit Rijssen brengen de regio in kerstsfeer. Op 19 december voeren ze samen het muziekstuk ‘Celtic Child’ op in de katholieke kerk in Wierden.

Pius X College in Rijssen heeft een vast schoolkoor. ‘Wij zijn vrij uniek met een eigen schoolkoor. We repeteren iedere week,’ vertelt muziekdocent en cultuur coördinator Ton Annink. De leerlingen zijn tussen 13 en 16 jaar.

Dit komt redelijk overeen met de leeftijd van de muzikanten in het B-orkest. De link was om die reden snel gelegd om samen een kerstconcert te geven. Sommige muzikanten gaan in Rijssen naar school en koorleden komen weer uit Wierden.

De kern van het concert is het stuk ‘Celtic Child’ van Bert Appermont. Het muziekstuk is voor orkest, solist en koor en duurt ruim acht minuten. ‘Celtic Child is een uniek stuk en best moeilijk. Het vraagt veel van de solist,’ vertelt Annink.

Het orkest speelt een aantal werken afzonderlijk, zoals ‘St. Florian Choral’ en ‘Little Drummer boy’. Verder zingt het koor met pianobegeleiding een drietal stukken, zoals ‘Mag ik dan bij jou’ en ‘Something inside so strong’. De kerstviering eindigt met een aantal vrolijke, traditionele kerststukken als Last Christmas en White Christmas.

U bent van harte welkom om te komen luisteren. Het concert is op 19 december in de katholieke kerk Sint Jan de Doper aan de Stationsstraat en begint om 19.30 uur. De entree is gratis, maar er is gelegenheid om een vrije gift te doen.