Concours 2015

Harmonie Sint Jan haalt eerste prijs met onderscheiding

Op het KNMO Concert concours van afgelopen weekend in het muziekcentrum te Enschede heeft Harmonie Sint-Jan haar doel weten te behalen. Na een gedegen voorbereiding heeft het jonge orkest onder leiding van Egbert van Groningen 92 punten weten te behalen in de 1e divisie. In september 2014 werd Egbert van Groningen aangesteld als de nieuwe dirigent van Harmonie Sint-Jan. 

Enkele maanden voor het concours is de voorbereiding gestart en is intensief gewerkt aan een 3-tal uit te voeren werken. Harmonie Sint-Jan heeft afgelopen zondag als eerst het inspeelwerk Earth, the Gentlest Mother ten gehore gebracht, met als soliste Valeria Boermistrova (mezzosopraan). Als verplicht werk werd gespeeld de Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis. Dit werk werd geopend door een prachtige basklarinetsolo gespeeld door Eddy Peereboom. Tot slot, werd het eigen gekozen werk Angels in the Architecture gespeeld van Frank Tichelli, met wederom Valeria in de hoofdrol. 

Een aantal jaren geleden is een beleidsplan ontwikkeld waarin werd gesteld om vanuit eigen kracht en met eigen muzikanten weer te gaan werken naar de top van amateur muziekverenigingen. Dit door onder andere een stap terug te doen naar de 1e divisie. Door de enthousiaste en bezielende leiding van Egbert van Groningen is het orkest er afgelopen zondag in geslaagd het gestelde doel te behalen.

Dit is een mooi ijkpunt en biedt perspectief voor de toekomst. Harmonie Sint-Jan is een bloeiende vereniging met veel aanwas van jonge leden. Deze beginnen bij de AMV en lopen een gedegen opleidingstraject door om via het C-, en B-orkest uiteindelijk in het A-orkest mee te mogen spelen. Terug