25-01 Nieuwjaars concert - Kindermatinnee

Voor alle kinderen van Wierden en omgeving is er zondag 25 januari een kindermatinee. Harmonie Sint Jan geeft dan een concert, waarbij ze u meenemen in de wereld van de sprookjes van Anderson en naar de tijd van de stoomtrein en de typmachines. De entree is een vrije gift, de opbrengst daarvan gaat naar Stichting Bowie.

Het A-orkest, onder leiding van Egbert van Groningen, zal de Hans Christian Andersen Suite ten gehore brengen. In dit muziekstuk zijn zes sprookjes uitgebeeld, zoals Het meisje met de zwavelstokjes en De tondeldoos. Ook staat Orpheus in the Underworld van Jacques Offenbach op het programma.

Bij de kindermatinee zitten kinderen niet alleen in het publiek. De AMV-leerlingen en het C-orkest, onder leiding van Esther Baas, gaan samen ook het podium op.

Ter afsluiting spelen het C-orkest en het A-orkest samen, ruim negentig muzikanten, het stuk Prince of Thieves.

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een goed doel aan dit nieuwjaarsconcert verbonden. Dit jaar is dat Stichting Financiële Begeleiding (Bowie). Stichting Bowie is opgericht op initiatief van de gezamenlijke kerken in Wierden en Enter en zet zich in om personen en gezinnen te begeleiden die moeite hebben om hun financiën op orde te brengen en te houden. Stichting Bowie zet hiervoor vrijwilligers in, dat zijn de schuldhulpmaatjes (www.bowie.nu).

Harmonie Sint Jan vraagt tijdens het concert een vrije gift en hoopt zo een mooi bedrag op te halen voor deze stichting.

De kindermatinee vindt plaats in de katholieke kerk Sint Jan de Doper aan de Stationsstraat en begint om 15.30 uur.