#Historie21 Concert met Nippy Noya en Tivagroep

Druk muziekweekend voor de boeg voor Harmonie Sint-Jan

Op zaterdag 21 juni zal het A-orkest van Harmonie Sint-Jan haar jaarlijkse zomeravondconcert in de openlucht houden. Dit jaar zal in samenwerking met de Molukse gemeenschap een feestelijk concert gegeven worden. Harmonie Sint-Jan is door de Molukse gemeenschap uitgenodigd om de afsluiting te verzorgen na de activiteiten ter gelegenheid van het verhalenproject #Historie21 diezelfde 21 juni. Gedurende deze dag zal de jeugd van Harmonie Sint jan de gelegenheid krijgen om onder leiding van - Nippy Noya - Tiva (Molukse percussie) te leren spelen. Zij zullen het resultaat van de Tiva workshop ook laten horen tijdens het concert diezelfde avond. Het concert zal plaatsvinden tegenover de Molukse kerk in Wierden. Tijdens dit concert zal Harmonie Sint-Jan onder leiding van Remco van Viersen een aantal werken ten gehore brengen als Persis Overture van James L. Hosay, Klezmer Classics van Johan de Meij, Danzón no. 2 van Arturo Márquez en Arabesque van Samuel R. Hazo. Al deze stukken zullen zorgen voor een feestelijk karakter van de avond. Als feestelijke afsluiter zal de door Egbert van Groningen nieuw gearrangeerde Massada-hit Arumbai haar première beleven in samenwerking met de Tivagroep van de Molukse gemeenschap.

De jeugd van Harmonie Sint-Jan, het B-,C-orkest en AMV, zullen het weekend feestelijk afsluiten met een zomerconcert op zondag 22 juni. Dit concert zal in het teken staan van de AMV leerlingen die op die dag hun diploma in ontvangst zullen nemen.

Tivagroep

Het #Historie21 concert zal op 21 juni plaatsvinden, aanvangstijd 19.30uur tegenover de Molukse kerk te Wierden; Chris Soumokilstraat 71.

Het Afsluitingsconcert van de jeugd zal op 22 juni plaatsvinden, aanvangstijd 15.00 uur op het plein van de Mariaschool. Bij slecht weer zal het concert verplaatst worden naar het Sint-Jansgebouw aan de kerkstraat 1 te Wierden.

Toegang voor beide concerten is gratis.